>Početna >Forum >Ostalo >Izložbe u 2010.godini
Izložbe u 2010.godini
| 12.01.2010. | |
|---|---|
|
Goran Katić Spol: M
Ime: Goran Katić Articles: 210 Slike: 404 Poruka: 271 |
Izložbe u 2010.godini |
| 12.01.2010. | |
|
|
Otvaranje izložbe fotografija "Praksa na delu" u organizaciji časopisa Refoto pod pokroviteljstvom firmi Bs Procesor i Epson Italija, |
|
| 13.01.2010. | |
|
|
Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija u subotu, 16. siječnja 2010. s početkom u 21h, u galeriji O.K. udruge K.U.N.S., Franje Račkoga 24, Rijeka. Fotografije koje ćete moći vidjeti su izlagane na festivalu fotografije Organ Vida krajem listopada 2009. u klubu SC u Zagrebu, kao pobjedničke fotografije natječaja na temu crno-bijela fotografija. Koncept izložbe je takav da je podijeljena u dva termina zbog prostornih mogućnosti, s tim da će u prvom terminu izlagati svaki autor po jednu fotografiju dok će preostale fotografije biti izložene u drugom terminu odnosno drugoj izložbi u ožujku ove godine. Autori izložbe crno-bijela fotografija u prvom dijelu su:
DAVID MIHOCI, NEVEN PETROVIĆ, PETRA MRŠA, IGOR ŠĆEKIĆ, TOMISLAV MOŽE, ŠIME BASIOLI, VEDRAN MARKETIĆ, GAŠPER MILKOVIČ-BILOSLAV, TEA GABUD, TIHANA BERTEK, |
|
| 14.01.2010. | |
|
|
| U galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3, Zagreb, 19. siječnja, u 19 sati, bit će otvorena izložba prirodoslovnih fotografija „Odsjaji prirode“ slovenskog autora Hrvoja Tea Oršaniča iz Brežica. Izložba je priređena pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, a otvoriti će je gospodin Marko Sotlar, opunomoćeni ministar u rečenom veleposlanstvu. Autor je izložio 40 fotografija velikog formata, odabranih iz svog šireg opusa s temom prirode.
|
|
| 14.01.2010. | |
|
|
Predstavljamo Vam prvu izložbu u izlagateljskoj sezoni 2010. na kojoj če se publici predstaviti mlada fotografkinja Matilda Rudec, a izložba nosi naziv:"Rock-o-graphy: Riječke pozornice"
Otvorenje je u petak, 15. siječnja 2010. u 19:00 sati u prostorijama Galerije "Palach", Kružna 6, Rijeka. |
|
| 15.01.2010. | |
|
|
| Fotoklub Čakovec i Centar za kulturu Čakovec pozivaju vas na otvorenje izložbe fotografija članova Fotokluba Čakovec pod nazivom “Međimurski vidici”. Otvorenje izložbe biti će 21. siječnja 2010. u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec s početkom u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 09. veljače 2010. godine. |
|
| 29.01.2010. | |
|
|
| Izložba fotografija Silvestra Kolbasa otvara se u nedjelju, 31. siječnja, u 12 sati, u samoborskoj galeriji Lang. Radovi se mogu razgledati do 28. veljače. 'Odlučio sam napraviti malu akciju. U određenom vremenskom periodu, u više hrvatskih gradova, tamo gdje se već budem zatekao, svaki ću se dan ići slikati kod nasumično izabranog, ali svaki puta drugog fotografa sa istim zahtjevom, tražeći slike za dokumente, za osobnu iskaznicu i putovnicu. Uvijek jednako odjeven, u bijelu majicu kratkih rukava, sa istim naočalama, redovito održavane kose i brade. Obećao sam si da ću se truditi svaki dan otići novom fotografu, bez obzira na dnevne okolnosti. Pretpostavio sam da će slike biti minimalno različite, da ću ja svaki puta ipak malo drukčije izgledati. Hoće li te razlike uopće biti zamjetne? Ako da, zašto? Hoću li se ja promijeniti u tih mjesec-dva koliko bi akcija mogla trajati? Hoće li slika mog lica biti različita zbog (svaki dan drukčijeg) mene, ili zbog (svaki dan drugog) fotografa? Drukčiji moj dnevni osobni osjećaj, ili zasebne osobnosti fotografa, njihovo eventualno majstorstvo, i njihov dobar ili loš dan? Je li bitniji moj osjećaj sreće, tjeskobe, umora, i možda hladnoće u ateljeu, ili, različiti tipovi kamera, optike, osvjetljenja i načina printanja? Hoću li na slikama ja biti malo ljepši ili manje lijep, ili će neke slike jednostavno biti kvalitetnije? Sadržaj, ili forma? Hoću li dobiti ikakav odgovor?' Silvestar Kolbas, iz predgovora |
|
| 15.02.2010. | |
|
|
Foto klub Zagreb, od 16. veljače do 5. ožujka, priređuje izložbu fotografija svojih članova, pod nazivom 'Živjela fotografija 2010'. Izložba se odražava već 12 godinu uzastopce, u sklopu klupske priredbe 'Fašnik u Fotoklubu Zagreb'. |
|
| 24.02.2010. | |
|
|
| U petak, 26. veljače, od 20 sati, u organizaciji Centra za kulturu i film August Cesarec, održava se putopisno predavanje uz projekcije i izložbu fotografija Hrvoja Ivančića pod nazivom 'Put u Kathmandu'. Predavanje i izložba prikaz su šestomjesečnog kopnenog putovanja od Hrvatske do Nepala. Put je vodio preko Irana, Pakistana i Indije do Nepala, a putovalo se daleko od svih turističkih ruta. Autor je na svojem putovanju prošao preko balkanskog poluotoka, Turske, Sirije, Irana, Pakistana, Indije i Nepala. Putovalo se raznim prijevoznim sredstvima. Fotoaparat je zakoračio u pogranična područja Pakistana i Afganistana poznatim po sukobima s talibanima, ali većinom je bilježio kulturu i običaje naroda koji na tim prostorima žive. Ulice Istanbula, život beduina, portreti stanovnika pakistanskih gradova, izolirana plemena, hinduistički običaji samo su neke od tema uhvaćenih u oko objektiva na kojima je jasno vidljivo kako se kulture i običaji mijenjaju s odmicanjem na Istok. Cilj sveukupnog projekta bilo je razbijanje predrasuda o pojedinim zemljama isto kao i bilježenje kulture i običaja pojedinog područja. |
|
| 04.03.2010. | |
|
|
Ivana Meller Tomljenović "Fotografije i fotomontaže" Bauhaus – Dessau 1929. – 1930.(Kolekcija Marinko Sudac) od 07. 03. do 28.03. 2010. Otvorenje u nedjelju 07. ožujka 2010. u podne
Pojam visoke škole za oblikovanje BAUHAUS, koju je Walter Gropius utemeljio 1919. godine u Weimaru, i koja je sjajno funkcionirala do 1933. godine, dakle do dolaska nacista na vlast u Njemačkoj, ugrađen je u same temelje moderne i suvremene umjetnosti 20. st. Škola je 1926. godine preseljena u Dessau. Godine 1932. Bauhaus ima sjedište u Berlinu, da bi 10. kolovoza 1933. novi nacistički režim posve dokinuo ovu slavnu školu. |
|